Alvastra kloster och Vadstena

Idag har jag ägnat mej åt mina konfirmander, och arbetet med dom. Tillsammans med Liza och Anna åkte vi ner till Alvastra klosterruin och tittade lite. Det var riktigt fint kan jag säga. Dom skulle till och med ha bröllop där senare på dagen.
Liza berättade lite om klostret, och sedan gick vi runt och kikade lite. Fast konfirmanderna lekte mest kurragömma. Men som Liza sa; dom upplever det på sitt sätt. Ett ganska bra påstående. Sedan blev det baguetter med kycklingröra till lunch, som vi åt i gräset vid ruinen.

Efter det satte vi oss i bilarna igen, och åkte till Vadstena för att titta på slottet och klosterkyrkan. Då hade det hunnit bli riktigt varmt i solen, och jag känner det nu kan jag säga, för jag har nog bränt mej lite på axlarna. Men det är sånt man får ta.
Liza pratade lite om både slottet och kyrkan, och vi fick gå runt och titta lite, vilket var riktigt intressant faktiskt. Dock tror jag att konfirmander var lite fel målgrupp för en sånhär resa. Jag tror att den hade varit mer uppskattad av de som varit aktiva lite längre, typ ledare eller ungdomsgruppen, för jag tyckte det var trevligt.

Vi gick förbi en glassbar när vi var på väg mot bilarna, så alla fick varsin glass i det varma vädret. Man var tvungen att äta fort, för det smälte liksom, haha.
När vi kom tillbaka till bilarna var alla trötta, så vi åkte hemåt. Resultatet var att nästan alla konfirmander somnade i bilarna på vägen hem. Likaså jag. Fast bara en väldigt kort stund.

När vi kom tillbaka hade jag ingen skjuts så jag hamnade hos min pappa och min syster efter många om och men. Sen strulade det till sig ännu mer. Men även det redde ut sig. Jag fick umgås lite med min syster, och dessutom övningsköra hem. En riktigt bra dag på det stora hela alltså!
Här kommer lite bilder från dagens resa. Alla bilder är dock tagna med mobilen.


Det var riktigt fint vid Alvastra kloster.


Här skulle det hållas bröllop.


Detta är en del av ruinen och där ser man Liza och Anna i örtträdgården.


Jag hittade ett stort träd, och Anna gör att man får lite perspektiv på hur stort det faktiskt var!


Vadstens Slott.

Nu blev det väldigt mycket konfirmander och annat i det här blogginlägget, men så är det ibland. Snart kommer elsk hit och då ska vi laga tacos och se på film.
Mys!

090530

Jag har en tanke som snurrar i huvudet just idag, och jag har en känsla av att den inte försvinner förrän den här dagen är slut. Det spelar ingen roll vad det är, men folk som är lite smarta, kan säkert räkna ut det, men men. Frågan är bara, hur jag ska ställa mej till den här tanken. Den är egentligen rätt onödig, fast ändå finns den. Jag kommer liksom inte undan. I och med detta har jag en fin konversation i mitt huvud med jämna mellanrum. Det låter ungefär;
Jag: Det var ju exakt ett år...
(Ungefär där blir jag avbruten av mitt alter-ego).
a-e: Kan du sluta nu? Varför bryr du dej ens? Du blir ju inte vettigare av det liksom.
jag: Jag vet! Men det är svårt att släppa på nått sätt.
a-e: Det är det inte alls. Lägg din eneri på nått annat!

Ungefär så är det i mitt huvud. jag vill liksom göra som rösten i huvudet säger (nej jag är inte hög och hallucinerar, jag lovar!) men det är ju som det är. Men det ska nog gå bra att tänka på annat idag, för jag ska spendera dagen med Anna, Liza och våra kära konfirmander. Och jenny förstås, om hon kommer. Ska bli riktigt trevligt.

Ikväll tror jag att jag och elsk ska ha myskväll med film och tacos, och det ska bli trevligt. Och imorn ska jag sova LÄNGE!

Gyllene tider

Idag gick det riktigt bra att övningsköra, och jag ska verkligen satsa på att börja på körskolan i höst. Allt blir så myckt enklare då. Får hoppas att jag kan spara tillräckligt med pengar under sommaren bara.
När jag kom hem hade jag inget att göra, så jag satte igång en cd med Gyllene tider, och började städa! Kors i taket. Det tog mej en timme ungefär att dammsuga och damma hela lägenheten, så jag kände mej riktigt duktig. Blev så peppad av sommarmusik att jag liksom bara fög fram i lägenheten, haha.

Sen när mamma kom hem åkte vi ut till nya Maxi, och shoppade lite. Blev bland annat två nya tunikor för mej från Gina tricot. Riktigt fina och somriga, och dom är INTE svarta. Hoppas du är nöjd med mej Malin?! Vill ni se bilder på dom? Dock kom jag fram till att ett par marinblå leggins måste inhandlas.

Nu sitter elsk klistrad framför tvn och tittar på IFK som spelar match, och jag sitter här. Jag borde egentligen skriva en inlämning till engelskan imorn, men det hinner jag nog oxå.

090528

Jag har tappat inspirationen till att blogga egentligen. För jag kommer aldrig på vad jag ska skriva om längre. Därför blir inläggen rätt tråkiga, och det är ju liksom inte meningen. Så om nån har någon idé om vad jag skulle kunna skriva om varje dag? Typ dagens outfit eller något, bara så det blir lite roligare för dom som läser.
Visst finns det ett par djupa inlägg här och där, men dom uppstår ju bara om det händer nått jag blir arg över. Kanske ska börja skriva om alla reklamer jag hatar, eller nått annat jag varnligtvis irriterar mej på, haha.

Idag ska jag i alla fall övningsköra, och jag hoppas att jag inte ska köra ihjäl någon idag heller. Men det ska jag väl kunna lyckas med. Ska eventuellt ut till jobbet om jag orkar. Annars får jag ta det någon dag när jag jobbar lunchen. Måste ändå få tag i ett passfoto, eller liknande för att kunna få ut mitt personalkort. Någon som vet nått ställe som tar sånna foton? Jag orkar ju liksom inte gå ner till polisen, eller till en sån där fotoautomat, dom är ju läskiga, haha.

Nu ska jag käka frukost.
Ciao!

I finally did it!

Äntligen! Jag lyckades. Äntligen!
Jag har nu lyckats få till ett G i matte B. Vet dock inte hur jag gjorde, men kanske hjälpte dom där 20 timmarnas plugg som jag åstadkom när jag jobbade, och satt i skolan tillsammans med Céline?! Jaa, det måste dom ha gjort. Och jag måste ju faktiskt tacka Céline lite extra, för utan hennes förklaringar, hade det faktiskt aldrig gått.
Nu kan jag vara lycklig. Nu finns inga fler bekymmer. Förutom att jag borde göra ett par svenskapapper, men dom kan jag lämna in nästa termin, eftersom vi har halva kursen kvar. Så det ordnar sig.

Nu är det 16 dagar kvar till frihet! (För några månader iaf...)

090527

Igårkväll åkte det gamla gänget ut till Vånga för att överraska Carl som fyllde 19 år. Det funkade perfekt trots ett par missöden, och han blev glad för att vi kom dit! Alltid lika trevligt att få träffa honom.

Idag har jag varit i skolan och gjort för det mesta ingenting. Egentligen bara varit rädd för det fruktade matteprovet som jag gjorde sist på dagen. Hela mitt betyg hänger på det, och jag hoopas verkligen på ett G nu. Annars måste jag hålla på med det där i trean också, och jag orkar verkligen inte det.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Antagligen kolla på Grey's och bara slöa i soffan. Kanske göra lite läxor, vad vet jag.

090526

Nu är det två dagar i rad som jag inte har vaknat av att elsk's alarm har ringt. Jag måste ha sovit riktigt bra med andra ord. Kanske inte så socialt av mej att inte vakna, utan bara säga hejdå när han går, men jag får skylla på att jag faktiskt har sovmorgon.

Idag har jag endast en lektion, och det ska vrkligen bli superskönt! Efter skolan ska jag spendera lite tid men Malin, och vi ska gå och äta glass på Halvars. Malin den stackarn har aldrig varit där, så jag tyckte att det var på tiden nu. Sedan skulle jag tydligen följa med henne en runda på stan också.

På kvällen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, men jag hittar säkert på något. Nu ska jag försöka hitta lite bra kläder i garderoben, eftersom det ska bli lika varmt och skönt idag, som det var igår. Det är ju underbart. Rena sommarvärmen!

Uppriktigt ledsen

Jag förstår verkligen inte hur man helt plötsligt bara kan sluta räkna en person till en familj, eller till sina vänner. När man stått varandra nära i flera flera år. Vad händer liksom på vägen?! Kunde jag hjälpa hur jag kände och ska jag behöva stå till svars för mina val, när ingen vet anledningen från första början. Dom har inte ens med det att göra.
Men jag trodde inte att det var detsamma som att inte längre räknas. Att jag helt plötsligt inte längre var ett barnbarn, ett brorsbarn eller en kusin. Sådant trodde jag stog kvar för evigt, även om man gör vissa val. Men tydligen inte.
Tänk vad fel man kan ha om vissa människor. Jag trodde att ni faktiskt tyckte om mej, och att jag var en av er, på något sätt. Nu har ni alla dock visat, att så var inte fallet. Men ni kan vara lugna, för jag ska inte störa er mer. Ni ska få njuta av varandras sällskap, utan att jag är där och förstör. Så slipper ni känna er besvärade. Dessutom slipper jag alla j*vla blickar som tydligt säger att jag faktiskt inte är välkommen.

Jag har egentligen vetat hela tiden att det skulle bli såhär. För vissa har jag slutat hoppas på för länge sedan. men några trodde jag att jag hade kvar. Min farmor, och en av mina kusiner. Och det är när just dom visar, att jag inte längre är välkommen av dom heller, som det tar allra hårdast. För jag ville verkligen ha kvar kontakten med dom, även om jag inte kunde träffa resten. Men nu är det slut på att träffa dom med tydligen.

Jag måste säga att jag blir uppriktigt ledsen när jag inser att jag inte längre räknas...

090525

Riktigt lång och skön sovmotgon för mej idag, och jag har njutit kan jag säga. Vi var lediga från både projektarbetet och median, så nu är det bara engelska, där vi ska läsa i våra böcker, och ett historiaprov att göra. Ganska trevligt med en sån kort dag.
Efter skolan ska jag ut till bosse en sväng. Får se om det blir en ridtur, eller om vi bara promenerar lite så han får beta. När jag kommer hem ska jag fortsätta att plugga på matten, för jag har gett mej f*n på att jag ska klara provet den här gången.

Nu ska jag snart äta frukost, och sen ska jag göra mej iordning.


Vad ska ni göra idag?

Jobb

Nu är jag äntligen hemma efter en dag på jobbet, och är trött. Det har varit så segt idag, nästan inga bilar och då bara sitter man ju och gör ingenting. Och idag blev jag för första gången irriterad på P3, den enda kanalen som brukar spela varierade låtar och ha bra program, egentligen den enda kanalen som man kan lyssna på en hel dag. Dom spelade en låt två gånger, med TIO MINUTERS mellanrum! Jag höll på att dö. Och sedan var det nästan samma låtar hela tiden. Suck på det!

När jag hade blivit nerskjutsad till grinden och börjat gå mot hållplatsen, inser jag att min plånbok ligger kvar uppe där jag jobbar. Så jag fick ringa Jimmy, som snällt kom ner med den. Han är dagens hjälte!

Nu sitter jag och småkollar på tv, och väntar på att elsk ska komma hit. Borde plugga lite till, eftersom vi har historiaprov imorn. Får se om jag orkar...

090524

Sitter och äter frukost, ochska snart åka till jobbet. Har egentligen ingen lust alls, men sånt får man inte ens skylla på har jag märkt. Men jag får väl skylla mej själv. det var ju jag som sökte, haha.

Ibland är jag rätt knäpp ändå. Men det är väl så livet är. Fattar inte ens varför jag reagerar på vissa saker, men det är väl sån jag är, gissar jag.
Hmm, flummigt det där. Bäst att sluta.

090523

Igårnatt kom elsk och mötte mej nere vid Otten runt tre, när vi stog och pratade med ett par killar som sa sig komma från tjockholm. Dom ville att vi skulle hänge med på efterfest, men det ville inte vi. Så vi gick förbi Mc'donalds på vägen hem, och sen somna vi skänt när vi väl var hemma. Trångt och mysigt i elsk's 90-säng, hehe.

Jag var riktigt trött imorse, och jag mådde väl sådär, så det blev inget jobb idag. Istället fick jag frukost på sängen av min underbara pojkvän, och sedan följde jag med min mormor till hennes bror i Oxelösund. Där fick vi mat och fika, och sen åkte vi hem igen.
Nu ikväll var vi och åt på en kinarestaurang och min mage är hur stor som helst efter all mat. Ser nästan ut som jag har fått en släng av graviditet, haha. (Nej, jag är inte gravid).

Nu ska jag bara ta det lugnt, och sakna elsk som är nere i viken. Och så ska jag se på Fantomen på Operan som går ikväll.

Imorn blir det jobb hela dagen och sedan träffa elsk.

090522

Igår var dej jobb som gällde och då fick bloggen bli lidande, men nu är jag här igen.
Fick en underbar sovmorgon idag, så nu är jag glad! Har plockat ordning lite i mitt rum, igen. Och så har jag läst lite bloggar och ätit frukost. Snart kommer mormor hit, och då ska vi väl laga lit mat och så. Mamman har ju rymt till varberg i helgen, hehe.

Hoppas elsk har det bra på jobbet.

090520

Sov lite längre idag än vad jag skulle ha gjort, och då får jag ju skylla mej själv när jag får stressa omkring här. Får väl se om jag hinner få i mej någon frukost, men det hoppas jag för jag är hungrig. Sedan måste jag nästan springa till skolan för att hinna, men det ordnar sig nog.

Iag är det svenska, englska och matte på schemat, vilket är lite halvsegt, men det går. Hoppas jag fattar allt på matten så jag klarar provet nästa vecka, för annars är dej "hej IG-barn" och det har jag ingen lust med. (nej, jag är inte bra på matte!).

Ikväll ska jag och elsk ner till bowlingen, där vi ska möta Mathilda och Tobbe. Vi ska äta lite och sedan blir det bowling! Ska bli hur kul som helst. Jag och elsk har ju faktiskt stått ut med varandra i hela tre månader idag, hehe.

Nu ska jag käka frukost.

090519

Jag tof lite extra lång sovmorgon idag, för jag har verkligen varit helt slutkörd på senaste tiden. Dock hjälpte det inte alls, utan jag har varit jättetrött hela dagen i alla fall. Sov lite på eftermiddagen med, men inte heller det hjälpte. Är det något fel på mej? Ska man verkligen vara såhär trött, även fast man ha sovit?! Jaja.

Jag har läst klart engelskan nu iaf, så jag ska sätta mej och skriva en recension medan jag ser på House. Det går nog ganska fort skulle jag tro. Till min stora förvåning var boken faktiskt bra. Så det kommer nog inte bli några problem med att läsa ut den.

Elsk kommer inte hit idag, för han har tränat i viken, och kommer hem sent. Det blir liksom tomt på ett sett.

090518

Efter en rätt seg dag i skolan gick jag hem i duggregnet. Inte det mysigaste kanske, men i alla fall. Jag gillar mina små promenader till och från skolan. Man får liksom egen tid att tänka. Och det gillar jag.

Nu har jag suttit här ett par timmar igen, och en uppgift i historian är faktiskt klar. Bara en kvar i historia nu. Sedan har jag lite i svenska som skulle vara bra att få undan, plus en bokrecension på engelska. Fan. Jag går och gräver ner mej snart. Pallar inte det här. Men jag får väl skylla mej själv.
Allt måste in idag innan tolv inatt. Säg lycka till.

Pluggar fortfarande.

Jaa, jag gick och la mej igår, och nu när jag gick upp så var det bara att fortsätta plugga. Någon mer än jag som för tillfället hatar att man går i skolan?! Det här är ju inte klokt. Men vill man ha bra betyg så vill man.

Snart iväg till skolan.

Ett sånt där djupt inlägg...

Den här dagen har varit riktigt bra. Först vaknade jag ju hemma hos elsk, utvilad och bredvid världens bästa människa. Det kunde ju liksom inte ha varit bättre. Vi låg och bara pratade och myste i säkert 45 minuter, och sen gick vi upp och åt frukost. Jag gillar att äta frukost tillsammans med elsk. Vet egentligen inte varför. Men det är mysigt på nått sätt. Efter det gick jag och duschade, och sen fick vi lite bråttom, eftersom mamma skulle hämta oss, för att vi skulle åka till vånga.

När vi kom fram så möttes vi av Chessie och Isa som glatt kom och hälsade, och i hagen bredvid stog Eira med sitt hingstföl som var en vecka gammalt. Jag älskar verkligen det där stället. Man kan liksom slappna av, även om man är stressad, om ni fattar.

Resten av dagen spenderades i allmänhet ute i solen tillsammans med allihoppa, och det var hur trevligt som helst. Min gudmor och hennes man var ju som sagt där, tillsammans med sin son Oliver. Det var ungefär ett halvår sen jag såg honom sist, och han hade ju till och med lärt sig gå nu. Det slog mej när jag satt där i gräset hur snabbt dom små växer igentligen. Men han är ju hur söt som helst. Han gick runt och plockade blommor och ibland kom han fram och ville ge än en kram. Hur mysigt som helst. Söta unge.

Är jag knäpp om jag längtar efter barn? Jag gissar att det inte är så många i min ålder som gör det. Men då är jag väl onormal då. Eller nått. Men fatta vad mysigt det skulle vara. (Och nej, jag är ingen oseriös fjortis som skulle bli gravid utan att veta att jag skulle kunna ge barnet ett bra liv. Bara så ni vet). Jag menar bara att det känns som om jag är redo. kan man säga så? Jaa, ni förstår ju vad jag menar. Men jag är realist också, så jag fattar att det inte vore så smart just nu. Men om ett par år kanske.

Okejj, de här blev ett rätt flummigt inlägg, och ärligt talat, hade ni inte behövt läsa det. Skrev det nog mest för att jag skulle få ur allt ur huvudet...

090517

Gårdagens spenderades med plugg, i en amazon i Sandviken och i elsklings soffa med en filt över frusna mej. Norge vann melodifestivalen, med rekord poäng. Så bra var väl inte låten? Men det kanske bara är jag som tycker så. Jag vet inte. Jag hejade på Island, och dom kom ju iaf tvåa.

Idag åkte jag, elsk, mamma och syster upp till våra vänner i Vånga. Otroligt hur mysigt deras ställe är. Jag vill också bo på ett sånt ställe!
Sedan kom även Sophie (min gudmor) och Jonas, med deras son Oliver. Galet hur söta sånna där små ungar kan vara. Jag hade nästan kunnat kidnappa med honom hem. Skrattade ju åt nästan vad som helst. Mysunge!

Nu har iaf Sophie hört mej sjunga, så nu får vi se vilken låt det blir. Men jag ska iaf sjunga på hennes och Jonas bröllop den första Augusti. Det ska bli hur roligt som helst.

Nu sitter jag här nergrävd i plugg, men snart är det paus för One Tree Hill. Sedan måste jag fortsätta. Fast inte längre än till nio har jag bestämt. Då börjar nån film på fyran, så då tänker jag inte sitta här längre. Undrar hur jag ska få klart allt till imorn. Ett mysterium.

Jag håller på att somna!

Fick reda på hur det hade gått på nationella provet i matten, och det gick som jag trodde. IG, men jag ska försöka igen den 27:de. Hoppas jag klarar mej då.
Sedan var det historia och vi fick nya uppgifter, vilket jag inte riktigt gillade. Men men, det är ett senare problem. Imorn ska jag i alla fall plugga hela dan, så jag får undan lite av dom sakerna som ska vara inne på måndag. Tror jag mest satsar på historian, för svenskan kan jag göra nästa termin.

Idag skulle jag ha gått bort till elsk och sovit där, men jag var sjukligt trött. Höll ju nästan på att somna i soffan runt sex. Så det fick bli en hemmakväll med mamma och syster, och det kan ju vara trevligt. Vi är ju inte tillsammans så mycket. Så det blir väl lite film ikväll, om jag inte somnar förstås. Det blir nog en rätt tidig kväll trots allt. Jag har ju min efterlängtade sovmorgon imorn! Dock får jag ju sova ensam, men det är väl smällar man får ta, gissar jag...

090515

Ville verkligen inte gå upp idag, som vanligt. Men jag var ju tvungen. Idag på morgonen ska vi få tillbaka vårt nationella prov i matte B. Och jag är hur nervös som helst. Jag håller tummarna för att jag har klarat det kan jag säga.

Sitter här och äter frukost, och ska väl snart borsta tänderna och göra mej klar. Sedan bär det av mot skolan!

Tapas i Sörping

Ikväll var hela unga ledare-gänget i Sörping på La Uva och åt tapas. Helt underbart gott, och otroligt mysigt. Har tyvärr inga bilder, men ni får föreställa er, hehe.

Nu är jag hemma igen, och ska snart gosa ner mej i soffan och kolla på tv. Kanske äta lite popcorn, och sen blir det sängen. För det är tidig morgon imorn med. Dessutom får vi tillbaka matteproven imorn. NERVÖS! (Hoppas så otroligt på ett G!).

Snart kommer elsk.

Onödig lektion

Sitter i fotostudion, och har en grymt onödig lektion. Det enda vi har pratat om idag är olika stativ, och nu sitter vi här och har ingenting att göra eftersom Lars-T (vår lärare) har tappat bort vår film, som vi skulle framkalla idag. Men men. Jag är inte ledsen. Jag gillar inte riktigt analogt fotande.

Onödigt inlägg oxå kanske, men jag ville bara ha nått att göra ett par minuter, haha.

090514

Idag var det inte alls kul att gå upp, för jag ville bara vända på mej och somna om igen. Jag är sjukt trött. Dessutom är det foto nu på morgonen, och sedan redovisning i svenska. Inge kul alls. Slutar iof tjugo i elva idag, men måste stanna i skolan, eftersom jag har prov vid tre.

Efter det ska mamma skjutsa mej till blacka, där alla vi ledare ska samlas och sedan ska vi åka till La Uva i Söderköping för att äta middag och ha lite avslutning för terminen. Tror att det blir riktigt trevligt.

Nu ska jag nog pallra mej iväg till skolan.

Häst

Nu är jag hemma från skolan och har ätit ett par knäckemackor. (Tror jag är beroende av dem, hmm...). Så nu ska jag bara byta om och så, och sen ska jag åka ut till stallet. Hoppas det inte har regnat därute med, för då kommer Boo-boo vara blöt. Jag håller tummarna. Dock tänker jag inte rida idag, utan det får räcka med longering skulle jag tro. Funderar på att ta honom en dag i helgen med, så jag kan rida lite längre. Men vi får se.

Snälla Tobias kommer och hämtar mej i stallet sen, och då bär det av till KU, för vi ska ha avslutning med grillning och lite sånt. Ska bli riktigt trevligt faktiskt. Lär väl vara hemma runt halv elva som vanligt. Kul när man ska upp vid sex imorn igen. Men men.

Nu ska jag byta om, och sen åka.
Puss

090513

Igår var det Nationellt prov i matte på morgonen, och jag kan säga att det gick åt h*lvete. Men det är sånt man får ta. Jag gissar på att jag kommer få jobba med den förbannade matten hela trean med, men jag ska f*n ha G i den innan jag går ut. Så är det bara.

Efter det gick vi och åt, och sen gjorde jag och Daniella klart vår utställning. Sedan fick vi skjuts ner till stadsbiblioteket av Niclas, vår lärare, och nu står hela utställningen där. Så alla som vill, för gärna gå förbi och titta på den. Utställningen heter "Unga Mammor". Den kommer finnas på stadsbiblioteket till och med måndag den 18/5.



Imorse gick jag upp tidigt, igen. Ingen sovmorgon den här veckan. Men jag överlever. Nu ska jag snart gå iväg till skolan där svenska, engelska och matte väntar.
Efter skolan ska jag ut till Blacka och först ta hand om Bosse, och sen är det avslutning på KU.

Puss

MVG

Sitter här och är lite småtrött. Gick ju upp tidigt och var på projektet och så fixade jag och Daniella med våran medieundersökning. Den blev väl någorlunda vettig, så jag är nöjd i alla fall. Sedan var det engelska och jag och Tjarlii gjorde nationella speaking. Tyckte att det gick riktigt bra, och det visade sig att jag hade ganska rätt när han gav oss betygen. Jag fick MVG och jag är sjukt glad. Hoppas ju på det i engelska.

Efter skolan gick jag hem och satte mej och löste lite soduko innan jag städade resten av lägnheten, som jag inte städade häromdagen. Sen diskade jag lite och efter det hamnade jag framför tvn.
Sen kom mamma hem och då lagade vi mat ihop. Lite smått och gott som fanns i kylen blev det, och det var faktiskt godare än jag trodde. Man får ta vad man har vet ni, hehe.

Ikväll kommer elsk hit, som vanligt. Tror det har blivit en vana det där. men en mysig vana. Undrar bara vad min mamma tycker om den, haha.
På tal om det har mammas kompis hittat riktigt bra lägenheter, där man får halva hyran betald de två första åren om man är under 26. Det kanske är något att fundera på?

090511

Hej bloggen!

Jag har duschat och nästa projekt är att få upp elsk ur sängen. Får se hur det går.
Idag ska jag faktiskt gå på projektarbetet, kors i taket. Men det är egentligen bara för att jag och Daniella ska göra klart vår medieundersökning efter den lektionen. Och då kunde jag lika gärna gå på den.

Nu måste jag få upp sömntutan så vi kan äta frukost.
Puss

Pannkakor och Äppelpaj

Idag har jag städat lite här hemma, och så har jag till och med hunnit gå ner till centrum och handlat. Det blev lite mjölk och knäckebröd, men även vaniljsås och äppelpaj till ikväll.

Jag satt och tittade på One Tree Hill förut, och det var lika bra som vanligt. Då kom elsk hem och efter programet så gjorde vi pannkakor tillsammans. Dom blev underbart goda, och nu är vi jättemätta båda två. Nu har jag dessutom satt på ugnen så nu ska vi göra äppelpaj och mysa med till filmen eller nått ikväll.

Hoppas ni med har en trevlig kväll, för det har jag!

090510

Idag vaknade jag och elsk runt halv tio, och då gick vi upp och åt frukost. Sen blev det en stund framför tvn och så spelade vi lite Wii. Efter det var det dags för dusch och sen skulle elsk åka.
Han är ju domare i fotboll med, så idag skulle han till sörping. Han kommer hit ikväll igen, och då blir det pannkakor och mys i soffan. Som varje söndag. (Nej, vi äter inte pannkakor varje söndag, men myser i soffan... hehe)

Själv ska jag tvätta lite och städa av här hemma. Det behövs faktiskt. Måste även gå ner och handla lite, och sen måste jag ju såklart titta på One Tree Hill ikväll!

090509

Vaknade för ungefär en timme sen, när elsk skulle gå upp. Så nu har jag ätit frukost och så ska jag ta en dusch och göra ordning mej. Om lite mer än en timme ska jag sätta mej på bussen ner till stan för att lämna tillbaka filmen som jag och T lånade igår, och sen ska jag möta Linnis för att åka ut till blacka. Det är ju minneskonsert idag!

Det blev ett litet kort inlägg, men nu måste jag fixa lite. Skriver imorn när jag är hemma igen.

Tatueringen


Här har han precis gjort klart alla konturer, och börjat fylla i dom.


Såhär blev resultatet! Det betyder Tro, Hopp och Kärlek.

Det gjorde faktiskt inte så ont som jag trodde att det skulle göra. Det enda som var jobbigt var när han skulle fylla i allra längst upp. Det kändes ganska bra, men annars tycker jag att det var rätt okej.

Äntligen klar!

Nu är jag i skolan igen efter min lilla utflykt. Det gjorde pretty much ont, men nu är det klart iaf. Bild på vad det är, kommer ikväll.

Nu ska jag och Filippa komma på vad vi ska göra i vårt nästa projekt på fotot. Vet inte riktigt vad det blir. Det återstår att se.

Puss

090508

Det får bli ett snabbt inlägg nu på morgonen, för datorn laggar hela tiden, så ingenting funkar för tillfället.
Jag ska iväg och möta Malin vid övergångsstället, och sen ska vi vidare mot skolan. Har Nationellt prov i engelska nu på morgonen, så jag är egentligen inte alls så glad över att gå till skolan idag. Men det är pannkakor till lunch, så det är bra i alla fall.
Sedan klockan tolv ska jag bege mej till ett annat ställe, och det kommer jag skriva mer om ikväll.

Nu måste jag springa om jag ska hinna till Malin!

Trötthet och en fin låt

(Detta inlägg skulle ha pblicerats igår, men gjorde inte det av någon anledning.)

Har suttit framför datorn sedan kvart i tre idag, och nu är äntligen PM:et till historian klar. Blir hon inte nöjd nu, jaa då vet jag nog inte vad jag gör. Antagligen stryper tanten eller nått. Oj, så får man inte säga. Men jag sa det ändå. Hon hörde inte. (och jag skulle faktiskt inte göra det.) Jag skulle nog bara bli väldigt arg och sen göra om det förbannade PM:et. Men men.

Nu ska jag sätta mej i soffan och jag tror till och med att jag ska belöna mej själv med lite popcorn. Det är ju trots allt torsdag. Det är snart helg och jag har verkligen jobbat hårt idag, så jag tycker jag förtjänar det. (nej jag är inte tjock).


På tal om något helt annat, så har jag blivit helt kär i en låt. Fast den är jättesorglig. Jag hörde den på en blogg häromdagen, där den gick i bakgrunden av en video av deras son som hade dött. Blev jätteledsen och satt här och grät som jag vet inte vad. Men låten är så underbart fin, fast den är sorglig. Blir lite tårögd varje gång jag hör den.
     Kan verkligen inte sätta mej in i hur det är att förlora ett barn, men jag antar att det inte finns någon värre känsla. Jag lider med alla där ute som har änglabarn, och jag önskar för mitt liv att mina framtida barn stannar här på jorden...

PM i historia

Daniella och jag är nästan klara med projektet nu. Vi ska bara sätta upp det på vår utställningsvägg, och sedan är det klart. Vi kommer alltså ha utställningen på Norrköpings stadsbibliotek, från och med den tolfte maj, och sedan en vecka framåt. Kom gärna dit och titta. Utställningen heter Unga Mammor.

Nu sitter jag och borde skriva ett PM till historian, som ska vara klart till imorn. Vet dock inte vad jag ska skriva om än, men det löser sig väl. Måste verkligen göra alla uppgifter som inte är klara nu. För den 18 maj är sista dagen för kompleteringar. Sen sätts betygen. Men det ska jag nog klara...

T springer grabbhalvan ikväll, så jag vet inte om jag får träffa honom idag heller. Men det återstår att se. Det beror på när han är klar och så. Annars blir det väl en hemmakväll ensam i soffan med lite popcorn som tröst.

Nu ska jag försöka hitta på nått vettigt att skriva om.

090507

Idag började jag tidigt med foto A, och det gick ganska smärtfritt. Vi var i mörkrummet och framkallade lite bilder. Ganska kul faktiskt. Sen var det svenska och jag gjorde äntligen min bokanalys, och jag blev inte dödad av min lärare och hon gick på att jag faktiskt läst boken. (Jag har läst 2 sidor och en redension, hehe) Så jag tycker man kan säga att det gick rätt bra.

Nu sitter jag i en datasal och väntar på en lärare. Jag slutade för en timme sedan ungefär, men jag och Daniella måste jobba med vår utställning. Som för övrigt kommer finnas på Norrköpings stadsbibliotek från och med tisdag den tolfte maj. Så gå och kolla mina vänner!

Nu hoppas jag Niclas kommer snart, för jag vill ha hans usb!

090506

Idag tänkte inte elsk låta mej ligga kvar och sova, utan han närmast puttade ur mej ur sängen så att jag skulle gå upp. Jag gick upp och duschade, och sen åt jag frukost med honom. Nu har han åkt iväg till jobbet, och jag ska försöka få ihop lite uppgifter som inte är klara. Men det ska jag nog fixa.

Hela dagen kommer att bestå av att plugga, så jag är egentligen inte så pepp på nånting idag. Men det får gå ändå. Jag har "skolavslutning" i tankarna, och då går det lite lättare, som tur är.

Screw Anna Skipper!

Var nere på biblioteket idag och kollade efter kinesiska tecken. Hittade dock inget relevant, så det var bara att leta vidare. Gick en sväng till guldfynd och frågade där, och sedan till Anderssons bokhandel. Några av er kanske undrar varför jag ska ha tag på det, men det tänker jag inte säga än.  (Och ni som vet behöver ju inte tala om det, hehe) Ni kommer få reda på det snart.

Träffade elsk en stund på stan också, och det var trevligt. Dock kommer han inte hit ikväll eftersom han skulle se fotboll. Då kände inte jag att jag ville gå till honom heller, för jag är ju liksom inte så jätteintresserad, som ni kanske vet. Det kommer bli lite ensamt, men vi överlever nog båda två. Det kanske till och med är bra att vi inte ses jämt.

Ikväll blir det House och godisätande framför tvn skulle jag gissa. Är trött och struntar faktiskt i att man ska vara nyttig. Screw Anna Skipper!

Skola

Jag och Daniella har äntligen, gjort något vettigt på en medialektion. Vi kom fram till att det hade varit mycket bättre om vi kanske hade gjort det tidigare... Men nu är nästan allt klart iaf, så det löser sig nog. Blir att jobba efter skoltid på torsdag. Kul! Eller inte.

Snart ska jag ner till bibblan och låna en bok, och sen hem.

090505

Vet inte alls vad det är med mej just nu. Jag har ingen lust att göra något alls. Fast jag har hur mycket som helst att göra. Jag orkar inte! Tänk vad skönt det skulle vara med semester. Fast nu drömmer jag alldeles för mycket. Den 18 maj, är det sista kompleteringsdagen, och efter den har Daniella sagt att man inte behöver vara i skolan. Och det tycker jag att vi lyssnar på.

Nu ska jag iaf gå dit, och försöka få projektet i median klart. Och efter skolan ska jag låna en bok på bibblan om kinesiska tecken. Så hoppas vi att det blir bra, hehe.

Nu ska jag borsta tänderna.

Jag kanske borde göra nått vettigt?

Nu har jag varit lat och bara varit hemma hela dan. Fast det kanske är bra eftersom jag fortfarande är lite halvdålig. Tror det blir att gå till biblioteket imorn efter skolan istället. För imorn måste jag gå! Då är det sista dagen att göra färdigt vårt mediaprojekt, och om jag känner oss rätt, kommer det gå åt skogen. Men vi får väl se.

Nu ska jag faktiskt duscha. Jag vet att jag skrev det förut, men jag har inte orkat än. Sen blir det lunch. Tror jag ska äta av mammas goda varma smörgåstårta idag igen. Om jag vågar. Undrar om det är den som gjorde att jag mådde dåligt. Hoppas inte. Kan har varit den vanliga tårtan med. Eller så vill magen bara vara lite dum.

Tänkte skänka en liten tanke till min kära T som jobbar "på riktigt" för första gången på sitt jobb idag. Han har ju haft utbildning i en månad nu, men idag var det dags att klara sig själv. Jag tror allt har gått super!

090504

Jag skrev inget igår, men det var för att släkten var här på dagen och firade mej, och sedan på kvällen åkte jag och elsk ner till stan. Det var egentligen meningen att vi skulle äta våfflor, men jag råkade nämna Mc Donalds, så vi blev sugna på det istället, så det fick bli så. Dock mådde jag sjukt illa efter maten så det fick bli att promenera hem med varsin Mc Flurry i handen.
Måste bara säga att känslan jag fick när vi gick där tillsammans var en bra känsla. Det känns inte som något meningslöst tonårsfjant, det känns äkta! Och äkta är bra ska ni veta.
När vi kom hem igår blev det film i soffan och sen blev det sängen för vi var trötta båda två.

Är hemma från skolan idag, för jag mår fortfarande helknasigt. Vet inte alls vad det är med mej. Nu ska jag dock försöka få i mej frukost, och sen blir det dusch, för jag ska ner till bibblan idag och kolla upp lite kinesiska tecken.

090502

Det har varit lite dött här på bloggen över helgen, men jag har helt enkelt inte haft tid för den. Det har varit mycket, så jag har varit tvungen att prioritera andra saker.

På valborg var jag hemma hos Malin, tillsammans med T, Irina, Mirela, David och Oscar. Vi spelade kort, lyssnade på musik och hade allmänt trevligt. Efter ett tag gick vi ner till brunnsparken för att se på elden, men den hade redan brunnit ut, så vi gick vidare mot Å-cafét. Men det var så mycket folk, plus att Oscar hade glömt sitt leg, så vi gick hem igen. Vi kom hem runt ett och då gick vi och la oss.
Igår ringde klockan tjugo över sex, och då skulle jag upp och jobba. Som tur var jobbade Stina, så det var trevligt att komma till jobbet. Dock blev både hon och jag förbannade när Karl inte dök upp förrän tio över tio. (Vi börjar tio). Så han är lite lätt hatad redan. Men det är klart. Han är ju chefens son...

Efter en rätt tråkig halvtimme på Kolmårdens station, tog jag bussen hem. Direkt när jag kom hem duschade jag och åt. Och sedan kom det massa människor hit. Vi satt i mitt vardagsrum och kollade på tv, och förfestade lite. Mycket trevligt. Sedan blev det en utekväll på Otten, som jag sent ska glömma kan jag säga. Det blev nog lite för mycket av vissa saker. Typ tequila, haha. Men roligt hade vi iaf.
Vid halv tre drog vi bort till Corner och käkade kebab, och sedan började vi vår promenad hemåt. Vi var tvugna att ta en omväg för att kunna följa Hanna, så det slutade med att vi var hemma vid kvart över fyra på morgonen. Då hade jag sjukt ont i fötterna och var hur trött som helst. Det tog inte många sekunder innan jag somnade.

Idag sov jag fram till halv ett ungefär och sedan var det dags för frukost tillsammans med Mathilda och Tobias. T hade redan åkt eftersom han skulle döma. Efter att vi hade ätit åkte dom hem, för Mathilda skulle jobba. Och sedan dess har jag gått runt som i en dvala. Följde med mamma och handlade förut, och det var smärtsamt kan jag säga. Solen var min fiende idag.
Nu har jag sovit tre timmar, och jag trodde att det skulle få mej att må bättre. Men istället mår jag ännu värre. Vet inte om jag kan få i mej mat idag om jag ska vara ärlig. Usch!

Nu ska jag försöka få i mej nått att äta, eller iaf dricka, så kanske jag mår bättre sen...

RSS 2.0