Sista augusti

Jag insåg just att det är den sista augusti idag. För mig är augusti den sista sommarmånaden, så enligt mig är det alltså höst från och med imorgon. Höst. Freakin' höst. Vart fan tog sommaren vägen?! Jag minns att vi sprang ut för inte alls länge sen, sen började jag jobba, och nu är sommaren slut.
Det enda som är positivt med att det faktiskt är höst, är att man får shoppa höstkläder, halsdukar och nya skor. Haha. Allt kan vara positivt, det beror bara på hur man ser det.
När tycker ni att det blir höst?

Just nu ligger jag strandad här i soffan, och väntar på att M ska höra av sig. Vi har en dejt idag haha. Vi brukar kalla det dejt när vi har bestämt att vi ska ses :)

Nu ska jag fortsätta att glo på tvn.


29e augusti 2010

God morgon på er!


Strax ska jag dra mej mot bussen och åka till jobbet igen. Idag jobbar jag till tre så det är inte så farligt. Och efter det ska jag hem och städa lite. Och ikväll kommer ju M hem, så då ska jag nog träffa honom.

Det är min dag i stora drag.

Snäll flickvän

Idag har jag varit en snäll flickvän. Tänker inte skriva varför, eftersom M läser här ibland. Han får märka det när han kommer hem imorgon helt enkelt ;)


Nu ligger jag i soffan och kollar på Du, jag och Dupree. En ganska okej film, men inget jag skulle kolla på om det fanns något bättre om man säger så. Lite popcorn gör mej sällskap i och för sig, så jag lider inte så fruktansvärt. Eller jag saknar M så jag blir tokig, men det kan jag ju inte göra något åt. Han är ju många mil bort hur jag än gör. Tyvärr.


Hoppas ni har haft en bra dag!



28e augusti 2010

Just nu sitter jag på jobbet och fryser. Är riktigt trött och har egentligen inte alls nån lust att jobba, men det spelar ju ingen roll. Jag sitter här i alla fall. Och jag ler. Så det är väl det som räknas.
Slutar ju i och för sig ganska tidigt idag. Halv fyra för att vara exakt. Men det är fasen tre timmar kvar. Så jag kan inte riktigt glädjas åt det. Än.

Efter jobbet blir det hem till M, som i och för sig är i Småland. Men jag tänkte att jag skulle mysa lite med kissen, så hon inte känner sig så ensam. Sen efter det blir det väl att gå hem och göra mest ingenting. Eller laga mat, och kanske plugga lite, men annars inget speciellt.
Jag ska ju jobba imorgon med. Tyvärr.

Förlåt. Man ska vara glad för att man har ett jobb. Men jag är så less på allting just nu.

27e augusti 2010

Tog en härlig sovmorgon imorse, och sen drog jag ner på stan. Fick med mej två tröjor hem, och även ett lexikom för 400 spänn. Så kan det gå.


Ni får ursäkta min usla bloggning, men jag har ingen inspiration för tillfället. Nu ska jag ännu en gång se min älskade Sex and the Cite - the movie. Kan inte se den för många gånger.


Godnatt.

Tröööööööööött!

Jag somnar snart. Eller inte riktigt, men nästan.

Nu blir det soffan och film med popcorn. Och ingen studieteknik imorgon tror jag. Sovmorgon istället.

26e augusti 2010

Hej hopp.

Det var länge sen jag var såhär trött kan jag lova. Vet inte varför, men jag har suttit hela dagen i skolan och förösökt hålla mej vaken helt enkelt. Nu när jag kom hem slängde jag mej i soffan och har legat här sen dess. Jag funderade på att gå bort till affären och köpa ett frimärke, men det ösregnar ju ute!
Så antingen gör jag det senare, eller så får jag gå i regnet när jag inte orkar ligga här längre. Eller, så fixar jag det på stan imorgon efter skolan. Vi får väl se helt enkelt.

På tal om skolan, så vet jag inte om jag ska gå imorgon. Vi har bara studieteknik, och det är inte obligatoriskt, så jag har inte bestämt mej än.

Nu ska jag slappa vidare.

25e augusti 2010

Godmorgon!

I eftermiddag ska jag berätta lite om hur det gick första dagen i skolan och lite så, men just nu måste jag springa. Ska hem till M och  lämna en sak, och sen ska jag åka och storhandla med mormor innan jag måste till skolan för min eftermiddags lektion!



23e augusti 2010 - Ångest

Precis som jag befarade har jag fått lite ångest på grund av att jag faktiskt börjar högskolan imorgon. Inte just över själva grejen att jag börjar, utan mer för att det är så deffinitivt att det är slut på något helt annat. Under sommaren har jag nog liksom inte riktigt fattat att jag inte ska tillbaka till gymnasiet. (Ja, kanske är jag lite segare mentalt än andra).
Jag har nog inte riktigt velat fatta helt enkelt. Men imorgon ska jag i alla fall gå upp på morgonen, ta på mej kläder, äta frukost och ta spårvagnen upp till stan, och gå in på Logistikhögskolan. Där ska jag möta mina nya kurskamrater, som jag ska umgås med de närmsta två åren. Jag kan inget annat än att hålla tummarna för att dom är trevliga.

Mitt största problem är nog egentligen vad jag ska ha på mej. Jag vet inte varför, men det är alltid mitt största problem i vardagen. Kanske för att kläderna representerar så stor del av en själv. Jag vet inte. Vi får väl se vad det blir.

Mitt andra problem är ifall jag inte kan tillräckligt mycket. Tänk om alla har totalpluggat och kan ALLT, och jag inte kan lika mycket. Och tänk om läraren ger alla frågor till mej och jag sitter där och känner mej som en jubelidiot. Inget drömscenario. Men det löser sig väl.

Jag var bara tvungen att skriva ett sånt här ångestinlägg, det gör mej alltid lite lugnare.



22e augusti 2010

Det har varit tyst här ett par dagar. Jag har lagt min energi på annat och har prioriterat bort bloggen då. Igår var M här, och vi sågs för första gången på lite mer än två veckor. Så vi myste mest, och på kvällen gick vi ner till stan och tittade på fyrverkerierna. Sen gick vi hem igen och la oss i soffan och glodde på tv haha.

Idag har jag egentligen inte gjort speciellt, har mest suttit ute i tvättstugan och pluggat medan jag har väntat på att tvätten skulle bli klar. Orkade inte springa fram och tillbaka, så tog med mej boken och satte mej på bänken där inne och läste. Så nu är jag faktiskt ganska redo att börja plugga på tisdag. (Jag kommer självklart få ängest imornkväll och posta ett inlägg om att jag inte är redo, att jag vill tillbaka till Kungsgård istället och bla bla bla, men så är det, det hör till).



Vad har ni gjort idag då? Tvättat och pluggat som mej?



19e augusti 2010

Sitter i beljettkontoret på jobbet, och slutar om ca 40 minuter. Det är riktigt lugnt här nu, och har varit det hela dagen, så jag är rätt seg.
När jag kommer hem måste jag slänga ihop lite mat, och sen kommer Malin och då ska vi göra oss iordning. Vi ska ju fira Daniella ikväll, eftersom hon fyller år snart.
Gillar dock inte vädret, men hoppas att det slutar regna snart!


Vad har ni hittat på en dag som denna?

Misslyckat fyrverkeri

Kom nyss hem efter en kväll nere på stan med lite vänner. Vi stog nere på Saltängsbron och tittade på första bidraget till fyrverkeritävlingen som hålls den här veckan under augustifestivalen här i stan. Tyvärr kommer dom som tävlade idag inte att vinna. Det var ett ganska misslyckat fyrverkeri. Dom började med någon slags ljusshow, som producerade sjukt mycket rök, vilket gjorde att man inte såg resten... Som ni kanske ser på bilden här nedan.



Nu ska jag gå och lägga mej, eftersom jag jobbar imorgon.


Godnatt!

Fyrverkerier med Mathilda

Sitter för tillfället i soffan och latar mej. Jag började ju rensa i min garderob förut, men orkade inte göra klart det, så nu ligger det kläder i hela lägenheten. Får fixa det imorgon efter jobbet.

Ska ta mej en dusch strax och sen ska jag åka ner till stan och möta Mathilda. Vi ska kolla på fyrverkerierna ikväll. Augustifestvalen startar ju idag, och det brukar vara rätt kul att se. Sen är ju det vanliga problemet när jag ska någonstans. För se vad jag hittar här på golvet;)

18e augusti 2010

Godmorgon!

Idag blev jag väckt av mamma som ringde. Hon ville inget speciellt, men då var jag ju redan vaken, så det var bara att gå upp. Har käkat frukost i soffan och kollat på Sjunde himlen, och nu ska jag dra på mej lite kläder.
Sen är det dags för plugg. Jag har till och med skrivit upp det i min kalender. Jag har ju läst lite ibland, men nu måste jag verkligen få in allt det där i huvudet. Så ett par koppar kaffe och sen kör vi!


Vad ska ni göra idag då?



17e augusti 2010

Idag har jag varit på Det blågula varuhuset och handlat lite småprylar. Det blev ett par kuddar till soffan, lite ljus och andra smågrejer till lägenheten. Sen lunchade jag med min lilla mormor och efter det blev det lite skärgårdsdoktorn innan jag åkte ner mot stan igen.

Kvällen har jag spenderat på Black Lion med Hanna och ett glas vin. Kände mej faktiskt rätt vuxen när vi satt där och pratade gamla minnen och om livet i allmänhet. Vi kom fram till att det fortfarande låg snö på marken när vi sågs sist. Så får det inte bli igen, så nu har vi bokat varandra om ett par veckor igen.

Nu ska jag se på fler avsnitt av skärgårdsdoktorn :)
Godnatt.



Skärgårdsdoktor-maraton och popcorn!

Som ni förstår av rubriken, så ska kvällen ägnas åt att äta popcorn och titta på en massa avsnitt av Skärgårdsdoktorn.

Vi hörs mer imorgon!



15e augusti 2010

Idag kom mormor och syster förbi och fikade ett tag efter att jag hade orkat masa mej ur sängen. Det blev kaffe och wienerbröd. Vilket dessutom blev min frukost.
Sen övertalade dom mej att följa med och handla lite. Det hela resulterade i att min alldeles underbart snälla mormor hux flux köpte en micro till mej! Och jag kan nog inte säga tack tillräcklig många gånger. För åååh vad jag har saknat en micro! Så nu är jag glad :D

Nu är jag hemma igen, (som ni kanske förstår eftersom jag skriver här...) och sitter i soffan och glor på simhopp. Är rätt kul egentligen. Men ganska sorgligt för jag skulle aldrig klara ens det lättaste hoppet. Tyvärr. Men så är det.


Vad gör ni den här söndagen då?



14e augusti 2010

Det här skulle bli en bra dag. Men det blev det inte. Jag tycker vi stryker den här dagen ur almanackan.

Fan.


Hoppas en filmkväll hos Malin kan göra mej på bättre humör.

13e augusti 2010

Fredag den trettonde idag då. Men jag kan inte säga att jag har märkt att jag har mer otur än andra dagar. Istället brukar jag ju ha mer tur än vanligt. Men inte det heller. Det har varit en helt vanlig dag helt enkelt.

Jobbade idag, och hade dessutom avslutningssamtal med min chef efter att jag hade slutat. Enligt honom ser han inga problem alls för mej att få komma tillbaka.Trots att jag är en sån som faktiskt säger vad jag tycker Så det kändes riktigt bra. Men det är bara le och säga tack. För jag vill ju gärna ha jobb nästa år med.


Nu ska jag väl slänga i mej nått att äta och sen blir det soffan, eller en sväng hem till Mathilda. Vi får se :)

En kväll med girlsen

Sitter här och väntar på att Céline och Malin ska komma hit. Då ska vi åka och handla, och sen blir det hamburgare, massa prat och sen äppelpaj, film och ännu mera prat!


Det ska bli riktigt mys!

12e augusti 2010

Ikväll kommer Malin och Céline hit. Vi ska äta mat, se lite film, och antagligen prata massa strunt. Det ska bli riktigt kul, för det var ett bra tag sen dom båda var här.
Dock måste vi hitta ett ställe att hyra film på. För jag går absolut inte tillbaka till läskiga gubben som har en affär här i huset bredvid. Det första man såg när man kom bort till filmerna var en stor hylla med porrfilmer. Dessutom var alla filmer hur gamla som helst, plus att man inte hörde vad gubben sa när han pratade. Och han frågade om leg, men han kollade inte ens på det. Céline fick säga sitt personnummer och mobilnummer. Tur att hon är smart och gjorde om numret haha ;)

Så vi vill inte gärna gå dit igen, haha :)

Ny Granne

Jag har en igelkott som bor i buskarna utanför mej. Jag håller mej på avstånd, någon har nämnt att dom bär på massa sjukdomar?! Men söt är han :)





Nu, lite kaffe och mer tv-tittande.

Lat dag

Jag har verkligen inte gjort något alls. Har legat i soffan i princip hela dan. Det finns ju så mycket program man kan titta på, så att fördriva en hel dag i soffan är inte så svårt :)

Var borta hos M en liten stund och myste. Det är lite mysigt att kunna gå dit en liten stund, prata lite och kramas. Bara en timme gör att man blir lite gladare.


Nu ska jag fortsätta slappa i soffan.

11e augusti 2010

Godmorgon!

Har vaknat flera gånger inatt av att jag har varit hur täppt som helst i näsan, så jag kan nog inte påstå att jag har sovit speciellt bra. Men jag är ju åtminstone ledig idag. Det är ju nått i alla fall.

Dock ska jag ägna dagen till att städa... vilket suger.

Sugen

Jag är sjuuuuuukt sugen på mat från McDonalds. Men orkar verkligen inte gå dit och hämta. Så jag får nog försöka klara mej ändå.

Jag sitter fortfarande här i soffan. Det började precis ett sorgligt dåligt program om hur två amerikanska fruar byter familj, och så blir det massa bråk, i slutet tjafsar dom om hur man "egentligen" ska vara som förälder (båda parter tycker att just dom har rätt), och sen blir allt frid och fröjd och alla har tydligen lärt sig nått efter bytet, trots allt.

Och nej, jag har faktiskt inte sett programmet tidigare. Det är bara ganska förutsägbart...

10e augusti 2010

Ligger här hemma i soffan och kollar på simning. Kors i taket. Jag och sport brukar ju liksom inte riktigt gå ihop. Men simning, det går an. Börjar bli lite småförkyld, och håller tummarna för att det inte blir värre. Orkar fasen inte bli sjuk igen. Det var ju inte länge sen.
Dessutom är jag hungrig, men jag orkar verkligen inte laga mat. Är sugen på McDonalds, men har ingen energi till att promenera dit. Kanske kan man ta spårvagnen dit, och hem igen. Men det vore väl kanske höjden av lathet. Eller vad tycker ni?




Jag har ingen jäkla lust att bli sjuk.

Söndagsfilm

Sitter i soffan och glor på film. Bröllopsprovet tror jag den heter, och går på femman nu ikväll. Jag hade inget bättre för mig. Har ju redan tvättat, diskat, städat och lagat mat, så jag satte mej och tittade. Den verkar väl sådär, men det fördriver tiden i alla fall.


Imorn äre dags för jobb igen.

8e augusti 2010

Vaknade av ett sms från M imorse. Då förflyttade jag mej egentligen bara från sängen till soffan, och fär låg jag ända fram till tio i två. Då kom jag på att jag faktiskt har tvättstugan idag. Så då blev det lite bråttom att slänga ner alla kläder i tvättkorgen och springa bort till tvättstugan som ligger i andra delen av huset. I källaren dessutom. Och när jag kommer in och trycker på lysknappen, så händer... ingenting. Så jag fick liksom treva mej fram i mörkret tills jag hittade dörren till tvättstugan. Gu' så bra. Eller inte.

Nu ska jag väl dessutom försöka ta tag i lägenheten. Det behöver dammsugas lite. Och så måste jag ju laga mat med... Fy. Jag är verkligen inte på städhumör idag.



Blää!

6e augusti 2010

Jag insåg just att jag bloggar väldigt lite just nu. Kan säga att det är på grund av att jag typ jobbar jämt, och är helt slut i huvudet när jag kommer hem. Ibland finner jag mej själv sittandes på bussen nästa morgon utan ett minne av att jag någonsin gick och la mej dagen innan. Skrämmande egentligen.
Men nu ska jag vara ledig. I hela TVÅ dagar. Den ni! (Helt sjukt att man blir helt lyrisk över att få vara ledig i två dagar. Det är så normala människor med normala jobb har det varje vecka).

Det är ca tre timmar kvar tills jag slutar. Och då ska jag stressa hem och byta om och fixa mej lite, och sen ska jag på något sätt forsla mej hem till Bea för lite trevligt umgänge. Jag behöver sånt kan jag säga.

5e augusti 2010

Idag har jag jobbat. Slutade halv två och då hämtade mormor mej och så åkte vi och åt, för jag höll helt allvarligt på att hungra ihjäl haha.
Efter det handlade vi, och sen var det dags för att färga hår. Så nu är mitt hår lite mörkare igen. Men är inte helt nöjd, utan tänker slänga i en röd färg snart så det blir sådär kastanjrött. (hoppas jag på i alla fall).


Nu ska jag slöa i soffan och käka lite äppelpaj med vaniljsås. Mums.
Fan vad jag är onyttig jämt?!



4e augusti 2010

Idag har varit en lååång dag på jobbet, 8.30-18.30. Så jag är rätt slut i huvudet kan jag lova. Dessutom strulade det när vi skulle stänga, eftersom hon som skulle stänga stora grinden inte lyckades. Så jag var en kvart sen till redovisningen. Men jag var fast besluten att hinna med bussen som gick 18.32, så jag stressade runt där inne och lyckades bli klar på 12 minuter. Det måste vara eget personligt rekord tror jag.

När jag kom hem slängde jag ihop lite mat, och sen städade jag lite. Sen hamnade jag i soffan, och här sitter jag fortfarande.
Snart är det Sex and the city, och sen, SÄNGEN.

Det är så mycket jag vill göra

När jag hade sett Sex and the City 2 förut idag, började jag fundera lite. Det gör jag alltid när jag har tittat på den serien. Jag brukar identifiera mig lite med Carrie. Jag kan känna igen mig mycket i henne. Och Carries vänner Miranda, Samatha och Charlotte, är lite som mina vänner Malin, Daniella och Céline. Vi ses inte så mycket som jag önskar att vi gjorde. Vi borde träffas mer. Men det är ju svårt när vi alla jobbar på olika tider, och har för oss så mycket saker. Men ändå. Det är synd.

Jag började fundera på hur mycket det är jag egentligen vill göra i livet. För några år sedan var min största dröm att vinna Idol, eller vara med i musikaler. Sång var allt i mitt liv. Just då.
Men det blev varken Idol, eller en musikallinje på gymnasiet. Det blev samhäll/media. Fråga mig inte varför, för det kan jag nog faktiskt inte svara på.

Om några veckor börjar jag min tvååriga högskoleutbildning. Och jag kan säga så mycket som att det skrämmer skiten ur mig egentligen. Det gick nog inte upp för mig ordentligt att jag inte ska tillbaka till gymnasiet och min tröga klass, när jag fyllde i ansökan om stuidelån. Som sagt, jag är livrädd. Men tycker samtidigt att det ska bli kul.

Jag lär antagligen ha jobb direkt efter jag är färdig med utbildningen. Vilket gör att jag antagligen aldrig kommer ha tid att göra de där sakerna som jag skulle vilja göra. Jag vill resa, till massa olika länder, bo utomlands, besöka en sos-barnby och hjälpa till, skriva en bok, och en massa andra saker. När ska jag hinna med de sakerna?

Och hur vet man egentligen vad man vill bli? Jag kanske inte alls har lust att vara affärslogistiker i hela mitt liv. Och då har jag slösat bort två år av mitt liv. Jag vill inte slösa bort tid.


Och det här kanske är en konstig sak att fråga. Men kan man ha en kris när man är 19?

SATC 2

Fick ett sms av M förut. Han hade laddat ner Sex and the City 2, och lagt det på sitt usb. Jag blev hur lycklig som helst när han erbjöd sig att komma och möta mej, så jag kunde få låna det. Så nu ska jag ta fram lite chips och mysa ner mej i soffan och titta på filmen. (Förlåt Daniella, men med satc kan man ju inte vänta haha).





En liten recension kommer senare...

3e augusti 2010

God morgon!

Jag kan inte beskriva hur underbart det var med sovmorgon idag! Att få vara utvilad för en gångs skull är ju helt underbart.

Har käkat frukost nu, och sen ska jag plocka iordning lite här och fixa till mej lite. Sen vad som händer idag, det får vi se.

B&J

Tog nyss ett bad. Var ju så frusen efter att ha gått runt i blöta kläder hela dagen, så det behövdes.

Nu ska jag gosa ner mej i soffan under en filt och kolla på filmen Solstorm som går på fyran. Har sett den förut förvisso. Men den är bra, så den är värd att se igen. Det enda tråkiga är att jag missar Sex and the City, men jag tror jag överlever en kväll.

Så nu ska Mr. Ben & Mr. Jerry få göra mej sällskap i soffan!

 


2a augusti 2010

När jag gick till bussen imorse var det ungefär som om himlen öppnade sig. Det bara öste ner. Desutom lyckades en bil åka i en gigantisk vattenpöl precis bredvid mej, så då blev jag ännu blötare. Jag kunde i princip vrida ur alla mina kläder. Det droppade om mej när jag gick på bussen.

Så nu sitter jag här på jobbet och fryser i blöta kläder. Underbart måste jag säga. Men jag slutar ju tre idag, så sen blir det hem och ta ett bad så man tinar upp igen :)



Vad gör ni andra i regnvädret då?

Ont i huvudet

Sitter här i soffan och har ont i huvudet. Småtittar på en film, men hänger inte riktigt med. Jag funderar till och med på att gå och lägga mej snart. Är så jäklar trött. Och jag jobbar ju imorgon med...



Suck.

1a augusti 2010

Tänk att det redan är augusti. Helt sjukt att tiden går så fort. Men nu är det så.
Idag är det alltså bara 23 dagar kvar tills jag börjar studera. Det känns hur långt bort som helst egentligen när jag tänker på det. Men 23 dagar är inte speciellt mycket. Deffinitivt inte om man dessutom ska hinna lära sig ungefär en halv bok innan man ens börjar. Men men. Det går säkert det med.

För tillfället sitter jag på jobbet. Sitter i safari idag, och just nu är det riktigt lugnt. Det är ganska skönt att ha såna dagar ibland. Speciellt när man är så trött som jag är idag. Jag jobbar imorgon också, och sedan har jag en dag ledigt. Men bara den ynka dagen är värd så mycket! En ynka liten sovmorgon gör mej så glad. (är det illa?).

Men jag ska väl jobba vidare här...

RSS 2.0