>.<

Jag blir bara så trött ibland.
"Du rör på dej för lite. Se inte så mycket på tvn. Diska. Städa. Du måste göra iordning toaletterna. Gå ut med sopporna. Laga mat. Gör det, gör det gör det."
Nej, fan!
Jag städar hela lägenheten vissa veckor, utan att mamma ber mej. Bara för att vara snäll. Jag tar ut och ställer in i diskmaskinen, eftersom ingen annan gör det. Mamma säger att hon alltid gör det. Eller hur. Jag har städat toaletterna varje vecka i snart två år. När fan ska hon göra det?! Jag är trött när jag kommer hem från skolan och har inget att göra. Därför slötittar jag lite på tv, tills mamma kommer hem, då hjälper jag henne med maten, eller nått annat. Det tycker jag att jag har rätt till. Men jag antar att det inte räknas som att hjälpa till hemma.
Varje dag när hon kommer hem är hon sur. Och när man frågar varför, så är anledningen att hon är trött. Det ger henne tydligen rätt till att vara sur och tvär mot allt och alla, och hon får vila/sova hur länge hon vill. När jag är trött till exempel, då får jag höra en lång utläggning om att jag är uppe för sent och borde gå och lägga mej tidigare, och att jag inte har nån rätt att vara sur, bara för att jag är trött. Jag undrar varje gång, varför i helvete hon har rätt till vissa saker, och inte jag. Svaret blir att hon är ju faktiskt vuxen, och jobbar dessutom hela dagen, och går upp jättetidigt. Jaa, jag går också upp tidigt, enligt mej, (tonåringar behöver faktiskt mer sömn, det är bevisat) jag går i skolan hela dagarna. Jag kan väl också vara trött. Även fast jag inte jobbar på nått "riktigt" arbete. Varför ska det alltid vara skillnad, bara för att man är några år yngre. Jag kan väl också bli trött för fan!
Jag blir så irriterad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0